Mellanvångsskolan har gått vidare i Vi i femman!

Fyrverkerier Foto: Geralt By: pixabay.com

Tävlingen ”Vi i femman” startades 1963 i radio och blev från 1970 även ett tv-program. Varje år tävlar alla landets femteklassare och i år lyckades två klasser från Mellanvångsskolan ta sig vidare i tävlingen.

Den 8 november sattes landets femteklassares kunskaper på prov. Provet bestod av 25 frågor och frågorna besvarades av ungefär 70 000 elever, i ca 4000 klasser, på ca 2500 skolor runt om i Sverige.
De 200 klasserna som fick flest rätt gick sedan vidare till tävlingsomgångarna i Sveriges Radio. I januari/februari pågår ett  intensivt tävlande för att få fram fyra klasser som får chansen att tävla i de avslutande semifinalerna och i finalen som sänds i SVT Barnkanalen under våren.

Mellanvångsskolan lyckades med bedriften att båda klasserna tog sig vidare i tävlingen och fick tävla i radio. I skrivande stund har klass 5A vunnit sin kvartsfinal och de möter Internationella skolan i Lund i semifinal. Klass 5B förlorade sin kvartfinal mot Kunskapsskolan i Lund men de är nöjda och glada över att ha lyckats tagit sig så pass långt i tävlingen som de gjorde. Fantastiskt roligt för både eleverna och skolan att få uppleva detta, säger de glada och stolta pedagogerna Jenny Grankvist och Sara Billberg.