Mellanvångsskolan har gått vidare i Vi i femman!

Fyrverkerier Foto: Geralt By: pixabay.com

Tävlingen ”Vi i femman” startades 1963 i radio och blev från 1970 även ett tv-program. Varje år tävlar alla landets femteklassare och i år lyckades två klasser från Mellanvångsskolan ta sig vidare i tävlingen.

Den 8 november sattes landets femteklassares kunskaper på prov. Provet bestod av 25 frågor och frågorna besvarades av ungefär 70 000 elever, i ca 4000 klasser, på ca 2500 skolor runt om i Sverige.
De 200 klasserna som fick flest rätt gick sedan vidare till tävlingsomgångarna i Sveriges Radio. I januari/februari pågår ett  intensivt tävlande för att få fram fyra klasser som får chansen att tävla i de avslutande semifinalerna och i finalen som sänds i SVT Barnkanalen under våren.

Mellanvångsskolan lyckades med bedriften att båda klasserna tog sig vidare i tävlingen och fick tävla i radio. I skrivande stund har klass 5A vunnit sin kvartsfinal och de möter Internationella skolan i Lund i semifinal. Klass 5B förlorade sin kvartfinal mot Kunskapsskolan i Lund men de är nöjda och glada över att ha lyckats tagit sig så pass långt i tävlingen som de gjorde. Fantastiskt roligt för både eleverna och skolan att få uppleva detta, säger de glada och stolta pedagogerna Jenny Grankvist och Sara Billberg.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Mellanvångsskolan har gått vidare i Vi i femman!