Uppåkra kulturarv uppmärksammas nationellt

Fynd Bryn Foto & Licens: LUHM By: uppakra.se

På torsdag 1 februari tar Uppåkra historiska kliv in i Sveriges riksdag. Talmanskollegiet arrangerar tillsammans med stiftelsen Uppåkra arkeologiska centrum ett seminarium vars syfte är att stärka det nationella engagemanget kring Uppåkra.

Riksdagen bjuder in till ett seminarium som handlar om kulturarvet Uppåkra i Skåne. Målet är att skapa en nationell uppmärksamhet om Skandinaviens största, fyndrikaste och mest långvariga järnåldersbosättning. Visionen är att Uppåkra blir ett tvärvetenskapligt centra där olika vetenskaper möts, med barnen i fokus.

 Uppåkra förtjänar nationell uppmärksamhet givet dess unika historia, vi är otroligt glada för att talmännen i riksdagen insett storheten, säger Karin Nilsson, verkställande ledamot i stiftelsen Uppåkra arkeologiska center.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Uppåkra kulturarv uppmärksammas nationellt

 1. Hoppas allt går bra i Stockholm, Uppåkra förtjänar mer uppmärksamhet!

 2. Hej ! Lycka till med riksdagsseminariet.

  MVH

  Åke


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »