Akut vattenläcka på Furuvägen i Staffanstorp

Vattenläcka Illustration: Alva Esping

Just nu tisdagen den 13  februari har det inträffat en akut vattenläcka på Furuvägen 15 i Staffanstorp. Boende på Furuvägen, Granvägen och Spireavägen  är utan vatten. Arbetet med lagning av läckan pågår för fullt och förhoppningen är att läckan lagas under dagen.

Vatten finns att hämta vid en brandpost på Rosenvägen 5

När vattnet släpps på igen

Det kan finnas luft i ledningarna efter lagningen. Därför råder vi er att öppna kranen försiktigt. Det kan även förekomma brunt vatten. Låt kranen rinna länge för användning. Vattnet är inte farligt att dricka. Spola länge före tvätt av ljus kläder.

PEAB Sverige AB, Clas Svensson 0733-37 49 53

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

3 kommentarer till Akut vattenläcka på Furuvägen i Staffanstorp

 1. Roland Persson tro inte att du är ensam. Vi är många som efterlyser information. Vatten fanns att hämta på Rosenvägen XX enligt kommunens hemsida, ???? enligt jobbarna xx och där hittade jag vatten. Klockan är 19,57 och det finns minimalt med vatten i kranen. Grannen behövde duscha efter hårt arbete, han undrade om vi hade vatten, javisst sa jag, när jag kollade duschen så kom inget. Kl är nu 20,00.

 2. Dålig information. Jag såg när man stängde av vattnet på Spireavägen. Vi är inte fler hus än att vi borde fått en förhandsinformation med möjlighet att tappa upp vatten innan avstängningen. Nu får köra och köpa dunkar och sen hämta på Rosenvägen. Är inte alls nöjd.
  Hälsningar
  Mona o Roland

  1. Hej Mona o Roland

   Vid akuta vattenläckor måste vi agera snabbt och åtgärda skadan. Tyvärr finns det inte möjlighet att informera alla berörda vid sådana här fall innan vi stänger vattnet. När det gäller berörda så är det inte bara Spireavägen som fick vattnet avstängt utan i stort sett 2 områden.

   M.v.h Joakim, Tekniska enheten