Rekordartad lådbilstävling på torget

Lådbilsrally på torget 2018 Foto:Johanna Liwenborg

I isande kyla och strålande februariväder genomfördes under sista sportlovsfredagen och för fjärde året i rad den stora lådbilstävlingen på torget – eller vi kanske i år ska kalla tävlingen för Vinter-OS i lådbilar 2018!

Hela 29 ekipage hade anmält sig vilket är rekord. Totalt serverades cirka 550 muggar med varm choklad och vispgrädde vilket också är rekord! För chokladutdelningen stod seniorer från PRO och SPF.

Till start anlände 27 fantasifullt pimpade och målade lådbilar, eftersom två hade fått förhinder, troligen på grund av influensatider. Avdelningar från när och fjärran inom kommunen deltog; från Hjärups Montessori, Tottarp, Kyrkheddinge, Önsvala, Mellanvången, Stanstorp, Lilla och Stora Emilia, Lilla och Stora Anneborg och Staffanstorps Montessori.

Runt racerbanan stod alla kompisarna och hejade på. Stämningen var på topp och alla barn var supertaggade. Så det blev en riktig sportlovsfolkfest med mellan 300 och 400 barn, lärare och fritidsledare på torget hela förmiddagen.

Tävlingen genomfördes i två klasser, förskoleklassen med fem deltagande bilar samt fritidshemsklassen med 24 deltagande bilar.

Alla ekipage fick köra två heat var

Alla deltagande avdelningar får ett fint diplom med sig hem att sätta upp på väggen och alla deltagare ska betrakta sig som stora vinnare!

Men för formens skull utses varje år även en segrare i varje klass som föräras årets pokaler. Bästa tid vinner och i år vann Lilla Emilia i förskoleklassen med tiden 16 sekunder medan Stanstorpsskolans fritidshem Galaxen tog hem segern i i suverän stil i fritidshemsklassen på tiden 10,96. Prisutdelningen förrättades av Staffanstorps kommuns nye kommundirektör Per Almström.

Bakom arrangemanget stod kommunstyrelsen i Staffanstorps kommun som bjöd alla fritidshem och förskolor som anmält sig på en kostnadsfri lådbilsbyggsats att sätta ihop under lovets första dagar, för att sedan kunna delta i tävlingen på lovets sista dag. Busstransporter anordnades fram och tillbaka för de mer avlägsna förskolorna och fritidshemmen så att alla barn inom kommungränsen på ett rättvist sätt kunde beredas möjlighet att delta.

Text: Ivar Sjögren

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »