Inspirations- och föreläsningskväll inför valet 2018

Tisdagen 27 mars välkomnas intresserade personer att medverka på en inspirations- och föreläsningskväll inför höstens riksdags, kommun- och landstingsfullmäktigeval.

Under kvällen kommer ni få information från Valnämnden i Staffanstorps kommun om möjligheten att jobba som röstmottagare under höstens val och information om nyheter i vallagen. Det finns möjlighet att ställa frågor till valnämndens ledamöter samt anmäla sitt intresse att jobba som röstmottagare.

I arbetsuppgiften som röstmottagare ingår, bland annat, att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och lägga dem i urnan, hjälpa de väljare som ber om det samt granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning.

Pernilla Berlin, verksam som valobservatör för EU och OSSE, kommer hålla en föreläsning om hur det är att verka som valobservatör i en internationell valobservationsinsats.

Valobservatörer bidrar till att säkra medborgares demokratiska rättigheter och bidrar också till internationell fred och utveckling. Valobservation handlar om att följa valprocessen från början till slut för att se hur den överensstämmer med den lokala vallagen och landets internationella åtaganden.

Plats: Hagalidsskolans aula, Hagalidsvägen 4, 245 45 Staffanstorp

Tid: kl. 18.30 – 20.00

Anmäl deltagande senast 23 mars till valnamnden@staffanstorp.se

Varmt välkomna önskar

Valnämnden i Staffanstorps kommun

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »