Arbete vid bullervallen i norra Hjärup

Bullervallen inom den röda markeringen ska flyttas en kort bit. Bild: Trafikverket

Trafikverket har börjat med förberedande byggarbeten i Hjärup för de fyra spåren och den nya stationen. Ett av dessa arbeten är att flytta bullervallen vid Vragerupsvägen i sidled en kort bit, för att göra plats för fler järnvägsspår.

Det är det första byggarbetet i Hjärup, senare under våren startar byggarbeten på flera platser i orten. Trafikverket arbetar normalt vardagar mellan kl. 7-18, men ibland kan arbete även förekomma vid andra tider.

Trafikverket förbereder också för den tillfälliga bron över spåren vid Vragerupsvägen. Bron kommer att ersätta vägtunneln under spåren som finns där idag och bron kommer fungera som tillfällig förbindelse över järnvägen under delar av byggtiden. Läs mer på trafikverkets webbplats >>

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »