JO har avslutat ärendet

JO-anmälan.

Den 8 mars inkom en anmälan till justitieombudsmannen (JO) angående en text publicerad på Staffanstorps kommuns webbplats. JOs bedömning är att anmälan varken ger anledning till någon åtgärd eller uttalande i frågan. JO avslutar därmed ärendet. 

Efter en artikel i Sydsvenska Dagbladet valde Per Almström, kommundirektör i Staffanstorp, att komplettera informationen i ett inlägg på staffanstorp.se. Anmälarna ansåg att kommunens publicering stred mot grundlagen, vilket JO inte håller med om.

– Jag var aldrig orolig över att JO skulle ta upp frågan för prövning, men det är känns bra att det är utrett och att JO har kommit till denna slutsats, att direkt avskriva frågan, säger Per Almström, kommundirektör.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »