Information kring inbrottet i rådhuset

Rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

Rådhuset hade inbrott under helgen den 17-18 mars. Datorer, telefoner och annat stals och vilket ledde till att några av de kommunala verksamheterna hade problem att jobba i början av veckan. 

Brottet polisanmäldes omedelbart och polisen har gjort en teknisk undersökning. Vad som stulits är i huvudsak klarlagt; det handlar framförallt om datorer, läsplattor, mobiltelefoner och andra materiella ting. Några nycklar blev också stulna i samband med inbrottet. Låsen är dock utbytta, så ingen enskild riskerar att drabbas. Det finns ingenting som tyder på att gärningsmännen försökt komma över känsliga uppgifter eller liknande. Känsliga uppgifter från kommunens dokument ska inte heller kunna hamna i fel händer då material enligt direktiv sparas på servrar, inte lokalt på datorerna.

Inbrottet har föranlett att en rad åtgärder kommer att vidtas för att förbättra säkerheten i rådhuset.

Presskontakt Per Almström 046-25 12 44

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Information kring inbrottet i rådhuset

 1. Jag hoppas att första åtgärd är att byta vaktbolag. För detta är väl samma bolag som inte reagerade över huvud taget när larmet tjöt i över 7 timmar.


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »