Säkerhetschef rekryterad från polisen

Emma Björk blir chef för Staffanstorps kommuns nya trygghets- och säkerhetsenhet. Hon är polis med lång erfarenhet och arbetar idag som gruppchef vid regionala utredningsenheten i Malmö, där hon leder såväl arbetsledare som förundersökningsledare och utredare.

Förutom polisutbildningen har hon en kandidatexamen i organisation och ledarskap.

Emma Björks huvuduppgift blir inledningsvis att bygga upp den nya trygghets- och säkerhetsenheten och anställa ett antal kommunala ordningsvakter. Uppdraget är dock bredare än så och handlar om att ta ett helhetsgrepp över trygghets- och säkerhetsfrågor i kommunen. Hon tillträder sin tjänst i maj.

– Vi är väldigt glada för den här rekryteringen. Med en erfaren och välmeriterad polis som ny chef för trygghets- och säkerhetsenheten är jag övertygad om att vi ska kunna ta säkerhetsarbetet till en ny nivå, säger Per Almström, kommundirektör. 

-Det känns väldigt bra att kunna välkomna Emma till Staffanstorps kommun. Hon blir central i arbetet med den största satsningen på säkerhet och trygghet som gjorts i kommunens historia. För mig är tryggheten en politiskt prioriterad fråga och en fråga som jag vet att många medborgare värdesätter högt, säger Christian Sonesson (M), kommunstyrelsens ordförande. 

Bakgrund

I december fattade kommunstyrelsen beslut om att bygga upp en organisation med kommunala ordningsvakter. Syftet är att öka tryggheten för medborgarna i Staffanstorps kommun. Ordningsvakterna ska kompletteras med utökad kamerabevakning, bättre belysning, stöd till frivilliginsatser, grannsamverkan med mera.

Sedan i december har torget i Staffanstorp varit kameraövervakat och flera tillståndsansökningar har lämnats in till länsstyrelsen om utökad kamerabevakning, både i Staffanstorp och i Hjärup.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »