Lämna trädgårdsavfall i Hjärup

Lördagen den 7 april, klockan 9-15, är det åter dags för möjligheten att lämna trädgårdsavfall i Hjärup.

Det ställs upp containrar i Hjärup på parkeringen i hörnet Slättvägen-Fäladsvägen där det finns möjlighet att kasta trädgårdsavfall. Platsen kommer att vara bemannad under öppettiden.

Öppettiderna är klockan 9-15

Lördagen den 21 och den 28 april återkommer vi igen med containrarna för trädgårdsavfall. Mer om det kan du läsa här.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Lämna trädgårdsavfall i Hjärup

 1. Hej,

  Att kunna lämna sitt trädgårdsavfall i Hjärup på regelbunden basis är jättebra. Alltid bra bemötande med hjälpsam service.

  Jag undrar dock om detta kunde bli ambulerande uppsamling runt om i byn – tänker på andra områden som tex Trädgårdslunden och Humlelunden. Ett förslag att det kunde ställas upp containrar även i dessa områden för att underlätta avfallshanteringen.

  Tacksam för återkoppling!

  1. Hej Maggan,

   Kul att trädgårdsdagarna är uppskattade. I nuläget finns det inga planer på att förändra konceptet, men det är alltid värdefullt för oss med feedback.

   Annars har vi även abonnemang för trädgårdsavfall i tunna.

   Med vänlig hälsning,

   Alfred
   Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun

   1. Hej Alfred,

    Tack för snabbt svar!

    Jo, trädgårdstunnor har de flesta – men dessa är väl till för gräsklipp och mindre avfall?

    Min åsikt är att detta inte räcker – utan mycket trädgårdsavfall, såsom grässvål och buskar etc slängs direkt på åkermarken utmed Trädgårdslunden alternativt körs till återvinningen.

    Jag tror att det absolut finns underlag till containrar utplacerade på andra ställen i Hjärup, i alla fall under en testperiod för att kunna utvärdera.

    Maggan

    1. Hej Maggan,
     Precis, trädgårdstunnorna är till för gräsklipp och liknande. Det finns beskrivet i avfallsguiden. Större trädgårdsavfall går att lämna kostnadsfritt på återvinningscentralen i Staffanstorp.
     Tack för återkopplingen. Vi ser över vilka möjligheter det finns att placera ut ytterligare containrar till nästa säsong, men i nuläget behåller vi befintligt upplägg.
     Med vänlig hälsning,
     Alfred, miljö- och avfallsingenjör


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »