Kom och fira Valborg!

Brasa Foto:Tiago Cabral från flickr.com

Som tidigare år så hålls Valborgsfirande både i Staffanstorp och i Hjärup. I Staffanstorp sker firandet på kullarna vid Gullåkra Mosse, vid reningsverket. I Hjärup håller arrangörerna till på den gamla idrottsplatsen.

Det är samma platser som förra året.

Programmet i Staffanstorp, måndag 30 april:

18.30 Korv- och kaffeförsäljning. Lotterier.

20.15 Marsch från Borggårdsskolan mot Reningsverket med Staffanstorps musikkår, Drillflickorna och Scouternas fackeltåg.

20.30 Bålet tänds. Vårtal.

Arrangörer är Lions Club Vikingen, Staffanstorps scoutkår, Staffanstorps scoutkår Torparna och Staffanstorps kommun.

Programmet i Hjärup, måndag 30 april:

19.00 Lotteristånd, läsk- och godisförsäljning, fiskedamm för de mindre barnen

19.45 Fackeltåget avgår från scoutgården

20.00 Scouterna tänder bålet. Valborgskören under ledning av Christina Willstedt sjunger vårsånger. Johanna Öhman, präst i Uppåkra församling, talar.

Arrangemanget avslutas ca kl 20.45.

Arrangörer: Hjärups byalag, Uppåkra IF Fotboll, Floorball Kidz, Uppåkra scoutkår och Staffanstorps kommun.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Kom och fira Valborg!

 1. Hej!
  Jag saknade att det inte var någon kör som sjöng in våren på Gullåkra mosse igår. Vårsångerna vid brasan är en trevlig tradition som bidrar till en positiv stämning och som tyvärr bröts i år.


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »