Bonnamarknad för 49:e året

Bonnamarknad. Foto: Claes Nilsson

Fredag till söndag 4-6 maj, 2018, är det åter dags för Bonnamarknaden, ett av Staffanstorps äldsta och populäraste event.

– Allt blir som vanligt, intygar Bo Gülich, vice presidenten i arrange-
rande Lions Club Staffanstorp.

Lions Bonnamarknad program 2018>>

– Det blir serveringstält med musikunderhållning på torget, tivoli för barnen på Bråhögsplatsen och för övriga på Baldersskolans parkering samt traditionella stipendieutdelningar.

– Vi kommer även att ha traditionell loppis på söndagen. Men det är med en tår i ögat, för det blir vår sista loppmarknad nere vid Sockerbruksområdet, sedan har vi ingen lokal kvar. Nu är vi husvilla även om vi letar febrilt efter ett alternativ, säger Bo Gülich.

650 meter knallar

Knallarna kommer att kanta hela Storgatan och är på plats mellan lördag kl. 12 och söndag kl. 16.

– Vi vet inte exakt antal marknadsförsäljare ännu, men vi har haft turen att inte tappa så många. Knallarna blir färre och färre på landets marknader, men vi vet att de tycker att detta är en av de bästa marknaderna som finns här nere i Skåne, de är alltid väldigt angelägna om att boka sig och komma. Vi är säkra på att det blir minst 650 meter marknadsstånd i år också, säger Bo.

Artister

Som vanligt ska ett antal artister uppträda, både i serveringstält och på scen. Bland dessa märks Enjoy samt Railroaders och Pedalens Pågar.

Staffanstorps musikkår inviger tillsammans med Drillflickorna på lördagen kl. 12 då den officiella delen framför rådhuset inleds.

50 årsfirande 2019

Nästa år firar Bonnamarknaden i Staffanstorp 50 år. Har ni börjat planera?

– Nej, inte än, vi har haft för mycket annat att tänka på. Men jag är säker på att det blir något storstilat, lovar Bo Gülich.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt