Falska sjuksköterskor/hemtjänstpersonal hos medborgare

Det har kommit till vår kännedom att en av kommunens äldre invånare fått påhälsning och blivit bestulen av personer som utgett sig vara personal.

Det har kommit till vår kännedom att en av kommunens äldre invånare fått påhälsning av två personer som utgett sig för att vara sjuksköterskor från kommunen och att de skulle utföra vårdande insats hos personen.

De blev insläppta och personen blev bestulen i sitt hem.

Vid hembesök av hemtjänst alternativt hemsjukvård så ska personal ALLTID kunna legitimera sig.

Vi uppmanar alla som har insatser i någon form gällande hemtjänst eller dylikt att inte öppna för någon som inte kan legitimera sig.

/Leila Misirli

Vård och omsorgschef

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »