Videokonst på biblioteket

Från och med idag visas Carolina Sandviks film ”For they shall inherit the earth” i Staffanstorps bibliotek. Verket är en animation gjord uteslutande med stop motion-teknik. Scenografin är till stor del i keramik, men med inslag av papier maché, lera, sirap, hårgelé och loppisfynd.

Carolina Sandvik är född 1988 i Avesta. Hon har studerat manusförfattande för film på Högskolan Gotland, filmvetenskap på Göteborgs universitet, skulpturlinjen på Dômen konstskola och går nu masterprogrammet i fri konst på Malmö Konsthögskola. Hon har medverkat i grupputställningar på bland andra Krognoshuset, Gagneffestivalen, Sölvesborgs konsthall och Galleri CC. Tidigare i år visades hennes verk på Göteborgs Filmfestival. Sandvik bor och arbetar i Malmö.

Visningen är arrangerad av Kultur och fritidsnämnden, och pågår fram till och med 29 maj.