Emma Björk – vår nya säkerhetschef

I mitten av maj är Staffanstorps kommuns nya säkerhetschef Emma Björk på plats för att bygga upp den nya säkerhetsenheten.

– Det är unikt att en kommun gör en sådan här satsning och det känns som en verkligt spännande möjlighet och utmaning för mig att få vara med på den här resan, säger Emma Björk, staffantorpsbo sedan tre år tillbaka.

– För mig som mamma känns det viktigt att leva i en trygg kommun och Staffanstorp är en väldigt fin kommun att bo i. Jag vill gärna att det ska fortsätta vara så, inte minst för mina egna två små barn.

Den nya säkerhetschefen har en lång meritlista bakom sig. Hon lämnar ett jobb inom polisen som gruppchef för arbetsledare, utredare och förundersökningsledare vid en rotel vid regionala utredningsenheten i Malmö som hanterar bedrägeriärenden för hela regionen. Hon har tidigare även varit ridande polis, inre befäl samt arbetat vid polisen i Lund som ungdomsutredare.

Parallellt är hon dessutom i färd med att avsluta en kandidatexemen i organisation och ledarskap vid Växjö universitet. Hon har även varit egen företagare under ett par års tid.

Som säkerhetschef i Staffanstorps kommun blir det nu hennes uppgift att informera och nätverka i nära samarbete mellan ungdomar, kommun, skolor, företag och föreningslivet.

– Vi ska identifiera behoven och prioritera, ta reda på hur önske-målen ser ut inom hela kommunen och utifrån detta arbeta preventivt, reaktivt, visa närvaro på brottsutsatta platser, synas ute även på kvällar och helger, skapa kontakter, nätverka, helt enkelt arbeta brett, förebyggande och värdegrundsbildande.

Inom kort inleds rekryteringen av enhetens ordningsvakter. De första beräknas vara på plats redan till sommaren.

– Jag ser verkligen fram emot att få vara med och forma vår nya unika organisation och hitta rätt personer som brinner för de här frågorna, som har pondus, hjärta och gärna olika bakgrunder, säger Emma Björk.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Emma Björk – vår nya säkerhetschef

 1. Storstilad satsning – vilket uppenbarligen flera har insett, och ytterligare XX antal kommer att följa i spåren. Utvecklingen av vårt samhälle idag är tyvärr den att denna tjänst blir högaktuell – trygghet, säkerhet, livskvalitet, trivsel – dessa hörnstenar utgör förutsättningar för ett blomstrande samhälle – samt – utgör också attraktionskraft, vilket är inte minst viktigt – för oss alla – nu boende, besökande, samt framtida kommuninvånare och inte minst näringsidkare och investerare….

  Hjärtligt & varmt lycka till, Staffanstorp! God jul & gott nytt 2019


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »