Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet

Vallmo. Foto: Corina Ardeleanu by Unsplash

Regeringen har beslutat att alla Sveriges ungdomar som vårterminen lämnar antingen årskurs 6 till 9 i grundskolan eller år 1 och 2 i gymnasieskolan ska kunna resa gratis i kollektivtrafiken under sommarlovet.

Även grundsärskolan, årskurserna 6 till 10 i specialskolan, årskurs 1 och 2 i gymnasiesärskolan samt asylsökande i dessa årskurser får sommarlovsbiljetten.

Därför kommer Skånetrafiken att i början av juni skicka ut ett Jojo-kort märkt med ”sommarlovsbiljetten” till alla som är berättigade. Du bör ha fått ditt kort senast 11 juni.

Sommarlovsbiljetten gäller för fritt resande 15 juni till 15 augusti inom Skåne. Biljetten gäller på alla linjer som trafikeras av Skånetrafiken med stadsbussar, regionbussar, Öresundståg, Pågatågen, Krösatågen och närtrafik. Kortet kommer att vara personligt och går inte låna ut till någon annan.

Läs mer på skanetrafiken.se/sommarlovsbiljetten

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Fria resor i kollektivtrafiken under sommarlovet

 1. Hej,

  Vi bor i Staffanstorp och sonen går i årskurs 9 i Lund, kommer kortet skickas från lund eller Staffanstorpskommun!?

  1. Hej!
   Kortet kommer att skickas från Skånetrafiken.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 2. Kommer även den som borde gått ut gymnasiet år 1 men inte gjort pga medicinska skäl att få kortet? Dvs går det efter ålder eller efter skolgång?

  1. Hej Christina!
   Ja, även de eleverna kommer att få kortet hemskickat.
   Vänligen
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »