Hållbarhetskalas på torget i Staffanstorp

Hållbarhetskalaset 2018.

Den 1 juni kl. 18-21 arrangeras ett knytkalas med hållbarhet som tema för alla medborgare på torget i Staffanstorp.

Rustan Nilsson, miljöpedagog på Sysav, kommer och berättar lite om hur vi kan bli bättre på att sortera. Björn Magnusson (L), ordförande i tekniska nämnden, presenterar lite sorteringsnyheter i Staffanstorps kommun.

– Vi ska slå ett slag för att vi gemensamt ska bli bättre på att ta hand om vår närmiljö och sortera mera i Staffanstorp, nu blir det hållbarhetskalas på torget, säger initiativtagaren Linda Lundqvist.

– Det blir härlig musikunderhållning med Skräporkestern och Anneborgkören, speciellt inbjudna talare och en fin gemenskap. Och i fokus: social- och miljömässig hållbarhet.

– Hela familjen, liten som stor, är välkommen. Cykla gärna hit. Ni som har möjlighet, ta med er något enkelt ätbart så fixar vi en härlig buffé och firar fredag tillsammans på torget. Tallrikar, bestick, bord och bänkar och värdinnor finns på plats i tältet.

Varmt välkomna till kalaset, hälsar Linda Lundqvist som arrangerar tillsammans med Staffanstorps kommun och Skåne innovation week.