Internationella Engelska Skolan till Staffanstorp

Vikhem maj 2017 Foto & licens: Avitech 0705-354686

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 maj kommer ett ärende upp om att teckna en avsiktsförklaring med bland annat Internationella Engelska Skolan. De är intresserade av att bygga en F-9-skola för cirka 600 elever på Vikhemsområdet i Staffanstorp.

Mer information finns att läsa i handlingarna till kommunstyrelsens sammanträde.

Bakgrund

En ny detaljplan för del av fastigheten Staffanstorp Stanstorp 6:1 m.fl. Vikhem V är under framtagande. Planområdet för detaljplanen innehåller bland annat en ny skola/förskola och en idrottshall.

Hemsö Fastighets AB är intresserad av att uppföra skola/förskola och har enligt kommunstyrelsens beslut den 29 maj 2017, § 84, erhållit en markanvisning avseende del av fastigheten för byggnation av skola och förskola.

Internationella Engelska Skolan är intresserad av att hyra och driva den nybyggda skolan och förskolan av Hemsö.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Internationella Engelska Skolan till Staffanstorp

 1. Hi, I would like to know how to enroll my daughter, for the Internationella Engelska Skolan for the fall 2021.
  There will be any waiting list that i can sign her in?

  Thank you in advance
  BR
  Paz

  1. Hi Paz,
   There is no waiting list at the moment but there will be. The news about that will be published at the webside: engelska.se and you will find it under ”Nyheter” (news). They will probably not publish it until next year.
   Regards
   Anne Björcke, utbildningsförvaltningen

 2. Hej!

  Är det klart att Hemsö Fastighets AB kommer att bygga en skola/förskola på Vikhemsområdet? Och när kommer skolan i så fall vara klar?

  1. Hej Anna!

   Vi har tecknat ett markanvisningsavtal med Hemsö Fastighets AB så tanken är att de ska bygga skolan och förskolan. Planen är att skolan ska stå klar till skolstarten hösten 2021.

   Med vänlig hälsning Plan- och exploateringsavdelningen, Staffanstorps kommun