Motorfestivalen 2018 – ett evenemang för alla

Den 1-2 juni är det dags för ännu ett av kommunens stora evenemang. Då arrangeras åter Staffanstorps motorfestival på Rondellens handelsområde av eldsjälarna i Staffanstorps motorförening.

Det blir flera nyheter i år. Den uppskattade kortegen genom Staffanstorp kommer tillbaka, det blir ännu en utställning av häftiga bilar samt barnaktiviteter. Däremot blir det ingen festkväll som i fjor.

– Nytt för i år är festivalens kvällsutställning mellan kl. 17 och 22, då vi välkomnar olika typer av häftiga bilar till festivalen, säger eldsjälen Mats Claesson.

– Den gamla kortegen kommer tillbaka genom centrum och det blir även en orienteringscruising.

Kortegen kommer att bestå av bilar, motorcyklar och mopeder minst 30 år eller äldre. samt extremare fordon. Det blir den stora kortege vi alltid hade tidigare genom Storgatan och med ett uppehåll i Balders hage, mellan kl. 10-13 kommer det att passera många fordon där.

– Det blir ytterligare en utställning på eftermiddagen för street-racers och stylade bilar. Det är ofta litet yngre som håller på med detta och vi samarbetar med föreningen Nightrace och andra eldsjälar som varit engagerade på bilträffarna vid Center syd i Lödde. Självklart så kommer pensionärerna få åka i fina bilar.

– Vi planerar även speciella barnaktiviteter. Det är viktigt för oss att även barnen trivs här. Grunden är att detta ska vara ett evenemang för alla, alla generationer så för att möjliggöra detta blir det ingen restaurang eller servering utan fri entré hela dagen. Det ska inte kosta någonting att få uppleva. Det blir även fria resor med turisttåget som går hela dagen den 2 juni mellan Balders hage i centrum och Rondellens handelsområde. Serveringen kommer huvudsakligen att bestå av hamburgare och korv, berättar Mats.

– Motorfestivalen finansieras i huvudsak via sponsorer och vi har ett mycket gott samarbete med Staffanstorps kommun som vi är glada för, säger Mats.

Program

Fredag 1 juni

Kl. 18-22 Streetrace ”Malmö Open Reunion” på Vesumvägen.

Lördag 2 juni

Kl. 8-10 Fri frukost vid Willys
Kl. 10-12 Kortege
Kl. 11-15 Utställning av fordon. Ingen föranmälan eller anmälningsavgift för deltagande. Uppvisningar. MC-stunt show.
Kl. 14.30 Prisutdelning
Kl. 17-22. Kvällsutställning
Livemusik hela dagen och kvällen.

staffanstorpsmotorförening.se kan du läsa mer!

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt