Videokonst på biblioteket i sommar

Bild ur videoverket ”Table Manners”. Licens: Ana Rebordão

Under perioden 11 juni – 24 augusti visas videoverket ”Table Manners” av den portugisiska konstnären Ana Rebordão på Staffanstorps bibliotek.

”Table Manners” är ett videoverk bestående av sex stycken korta sekvenser. Rebordão agerar alltid själv som huvudperson i sina filmer och placerar sin rollfigur i märkliga, ofta surrealistiska situationer. Dessa situationer kan verka harmlösa och repetitiva men sekvenserna ställer frågor, ofta med en udda humor, om vad som händer under ytan. Med personen i situationen men också med oss som ser på.

Ana Rebordão är född 1986 i Lissabon, där hon har studerat vid både konstskolan Maumaus och stadens konstakademi. Hennes verk har visats på flera platser i Italien, bland annat på Venedigbiennalen, och på flera museer i Portugal, som Arkeologiska museet och Museu do Oriente. 2014 började Ana Rebordão studera vid Malmö Konsthögskola och delar för närvarande sin tid mellan Malmö och Lissabon. Hennes verk har bland annat visats på Galleri Thomas Wallner, Galleri Arnstedt, Stadshallen i Lund och Krognoshuset.

Visningen av verket är arrangerad av Kultur och fritidsnämnden.