Videokonst på biblioteket i sommar

Bild ur videoverket ”Table Manners”. Licens: Ana Rebordão

Under perioden 11 juni – 24 augusti visas videoverket ”Table Manners” av den portugisiska konstnären Ana Rebordão på Staffanstorps bibliotek.

”Table Manners” är ett videoverk bestående av sex stycken korta sekvenser. Rebordão agerar alltid själv som huvudperson i sina filmer och placerar sin rollfigur i märkliga, ofta surrealistiska situationer. Dessa situationer kan verka harmlösa och repetitiva men sekvenserna ställer frågor, ofta med en udda humor, om vad som händer under ytan. Med personen i situationen men också med oss som ser på.

Ana Rebordão är född 1986 i Lissabon, där hon har studerat vid både konstskolan Maumaus och stadens konstakademi. Hennes verk har visats på flera platser i Italien, bland annat på Venedigbiennalen, och på flera museer i Portugal, som Arkeologiska museet och Museu do Oriente. 2014 började Ana Rebordão studera vid Malmö Konsthögskola och delar för närvarande sin tid mellan Malmö och Lissabon. Hennes verk har bland annat visats på Galleri Thomas Wallner, Galleri Arnstedt, Stadshallen i Lund och Krognoshuset.

Visningen av verket är arrangerad av Kultur och fritidsnämnden.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »