Kickoff för årets sommarlovsentreprenörer

Sommarlovsentreprenörer. Foto och licens: Annika W Jalgén

Idag påbörjades utbildningen för en av kommunens satsningar på ungt företagande i projektet sommarlovsentreprenörerna. Det rikstäckande konceptet ger ungdomarna chansen att utveckla en affärsidé och driva idén under sommaren i ett övningsföretag.

Deltagarna ska bland annat få en inblick i hur man arbetar fram en affärsidé och tar fram en affärsplan. De ska lära sig om marknadsföring, bokföring och hur man säljer in sina varor och tjänster. De kommer också få träffa en hel del företagare som delar med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap.

Efter utbildningen kan ungdomarna hämta ut sitt startkapital på 2000 kr. Under sommaren har de tillgång till handledare och mentorer när de ska prova på att vara företagare i praktiken. Allt de tjänar får de unga entreprenörerna behålla själv, så slår det väl ut kan det även bli ett fint tillskott i kassan.

I år kommer våra unga ha ett samarbete med Lunds sommarlovsentreprenörer bland annat kring jämställt entreprenörskap.

Projektet drivs av Staffanstorps kommun i ett tätt samarbete med Annika Jalgén, VD på Businessport. Det stöds dessutom av Region Skåne, Sparbanken Skåne, Företagsgruppen och Staffanstorps Rotaryklubbar.

Följ ungdomarna och deras företagande på Business Port Staffanstorps webbplats>>