Skåneländska flaggans dag firas i år i Staffanstorp!

Skånsk flagga. Foto: Unif via Pixabay

I år är det Staffanstorpsborna som först av alla får veta vem som utsetts till Årets Skåning! Skåneländska flaggans dag firas i år i Balders hage söndagen 15 juli kl. 13 (ny tid).

Det är ett hedersuppdrag att stå värd för det traditionstyngda evenemanget som alltid genomförs på olika platser i Skåne. I år har äran tillfallit Staffanstorps kommun.

Det blir en härlig skånsk eftermiddag i det gröna. Utöver avslöjandet av Årets skåning 2018 blir det skånsk musik med gruppen Skånska visor, skånsk prylvärdering/antikvitetsvärdering och skånsk quizz med skojiga priser. Om Årets skåning själv har möjlighet att närvara koras vederbörande på plats den här dagen.

Prylvärdering av antikexperter

Förra Årets Skåning, antikexperten Karin Laserow är inbjuden att värdera era prylar och gamla skånska allmogeföremål.

Alla besökare uppmanas att ta med sig sina gamla skånska föremål och få dem värderade på plats.

– Låt våra främsta antikexperter titta på dina fina gamla skånska allmogeföremål, och avgöra deras värde, uppmanar vice ordförande i Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag, Göran Hansson.

Tidigare årets skåningar

Det är Stiftelsen Skåneländska flaggans dag och tidningen Expressen/Kvällsposten som utser Årets skåning efter en omröstning bland läsarna i Kvällsposten.

Tidigare har kända namn som Siw Malmkvist, Ronnie Hellström, Danne Stråhed, Peps Persson, Lasse Holmqvist, Hasse Alfredson, Jan Malmsjö, Gunhild Carling, med flera utsetts.

Alltid tredje söndagen i juli

Den skånska flaggan firas alltid den tredje söndagen i juli. I år sker detta för 51:a året i följd och alla är hjärtligt välkomna till en härlig skånsk eftermiddag i det gröna i Balders hage, Staffanstorp söndag 15 juli kl. 13!

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt