Snart startar Trafikverket arbetet med Banvallsvägen

Tillfälliga spår. Karta: Trafikverket

Hittills har Trafikverket arbetat i den norra delen av Hjärup, bland annat med bullerskyddsvallarna vid Banvallsvägen och förberedelser inför bygget av den tillfälliga bron vid Vragerupsvägen. Trafikverket har också börjat planera arbetena vid stationen i Hjärup och rivit Minilivs.

Nu är det dags att börja arbeta vid den södra delen av Banvallsvägen. Bullerskyddsvallen kommer flyttas en bit österut för att göra plats för de tillfälliga järnvägsspåren. Trafikverket kommer att leda om den sista delen av Banvallsvägen, vid korsningen till Lommavägen. Inför det arbetet behöver de gräva och flytta ledningar, en del träd och buskar kommer att fällas.

Nuvarande hundrastplats kommer att flyttas, plats kommer att utses i samarbete med kommunen. Arbetena vid Banvallsvägens södra del startar preliminärt i månadsskiftet juli/augusti.

Södra delen av Banvallsvägen måste så småningom flyttas tillfälligt i sidled, bilden visar hur den nya Banvallsvägen ska dras (den gulstreckade linjen).

Läs mer på Trafikverkets webbplats.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »