Ängslyckans förskola tar form

Byggnation av Ängslyckans förskola. Foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

I hjärtat av Hjärup växer den stora förskolan Ängslyckan fram. Förskolan beräknas stå klar och redo för inredning och inflyttning inom ett år.

Staffanstorps kommun växer, fler flyttar in i de nya bostadsområdena och alltfler föräldrar behöver barnomsorg för sina barn.

Planering och projektering av nya skolor och förskolor pågår på flera håll i kommunen.

Våren 2019 beräknas den stora Ängslyckans förskola stå klar med tolv avdelningar med plats för 270 barn.

Plattan är gjuten, väggarna är resta och golvet lagt även på plan två.

– Allt går enligt ritningarna. Vi börjar med fönstermontage på första våningen redan före semestrarna, berättar projektledare Magnus Ek på Staffanstorps Kommunfastigheter AB.

Förskolan byggs i två plan på

3 000 kvm med balkonger, rutschkana från övervåningen, utelek, utomhus- och inomhusscener, gemensamhetsutrymmen, mottagningskök, med mera.

Byggnaden blir certifierad som miljöbyggnad silver med miljögodkänt byggmaterial, låg energiförbrukning med solceller på taket, ett inneklimat som tar hand om dagsljuset och skyddar mot solen, en genomtänkt ljudmiljö och behovsstyrning av ventilation.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »