Fortsatt eldningsförbud i Staffanstorps kommun

Eld Foto. Patrik Slechta By: pixabay.com

Det råder fortfarande eldningsförbud i Staffanstorps kommun på grund av att det är extremt torrt. Det är förbjudet att göra upp eld i naturen eller på din egen tomt på grund av mycket stor brandrisk.

Fasta godkända grillplatser samt utomhusgrillar i trädgårdar får användas med försiktighet och under eget ansvar.

Vid eldningsförbud är all öppen eld förbjuden. Eldningsförbudet utfärdades den 23 maj och gäller fortfarande. Det råder eldningsförbud i hela Skåne.

Läs mer på dinsakerhet.se som är en webbplats om risker och säkerhet och riktar sig till dig som privatperson. Webbplatsen ”din säkerhet” drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap – MSB.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Fortsatt eldningsförbud i Staffanstorps kommun

 1. Hej!
  Jag undrar just kring vattningsförbud? Med vattenbristen som råder i hela Sverige! Men ingen inrådan från staffanstorps kommun att man ska dra ner på vattenanvändningen. En hel del utav våra grannar som vattnar sina gräsmattor om kvällarna! Jag personligen kan tycka de är brist på respekt , när man är mer orolig för sin gräsmatta ska bli gul. Än att tänka på bristen som råder i landet.

  Tar tacksamt emot hur vidare vi får använda vårt vatten.
  Med vänlig hälsning, Ida

  1. Hej Ida!
   Tack för din synpunkt och fråga. Vi gick ut i slutet på maj med uppmaning om att vi behöver hjälpas åt att använda vattnet smart och spara så mycket som möjligt. Den uppdaterades i mitten på juni. Det är ingen förändring sedan dess. Du kan läsa mer här: https://staffanstorp.se/2018/05/25/det-ar-varmt-i-skane-anvand-vattnet-smart/
   Ha en bra dag Lisbeth, Staffanstorps kommun


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »