Årets pristagare korade

Sommarlovsentreprenörer 2018 Foto. Monica Smidelik

Elin Söderberg med företaget MackBok gick segrande ut som Årets Sommarlovsentreprenör och kommunens pris på  4 000 kr. Priset ges till den som visat bäst skicklighet på att få de olika delarna i affärsplanen att samverka.

Årets sommarlovsentreprenör Elin Söderberg med MackBok

Motiveringen lyder: Med behovsstyrd och väl strukturerad affärsplan, hårt arbete och bra driv genom hela projektet, har vinnaren lyckats få ihop sitt projekt ekonomiskt trots att produkten ännu inte är klar. Vi ser med spänning fram emot slutprodukten, som genomsyras av hög kvalitet och kan bli en stor succé eftersom varje extra såld produkt är i princip ren vinst.

Årets Entreprenörsinsats Jakob Larsson med RGB Foto

Företagsgruppen pris för Bästa Entreprenörsinsats gick till Jakob Larsson med företaget RGB Foto. Priset på 2 000 kr ges till den som visat prov på extra driv och uthållighet.
Motiveringen lyder: Vinnaren har lyckats förädla sin hobby till en fungerande affärsverksamhet. Han har bevisat sin kompetens och till och med lyckats få in bra betalande kunder, som ger goda referenser för kommande verksamhet.

Årets Marknadsföring Joel Toryd med Joel Toryd Fotografi

Företagsgruppens pris för Bästa Marknadsföring gick till Joel Toryd med företaget Joel Toryd Fotografi. Här bedöms uppfinningsrikedomen vid genomförandet och detta gjorde Joel Toryd 2 000 kr rikare.
Motiveringen lyder: Vinnaren har lyckats hålla sig framme och personligen visat sin kompetens och vilja. Både på mässor/marknader och med kreativt uppsökande av potentiella kunder. Han har dessutom redan fått verkliga uppdrag som kommer att fortsätta under hösten.

Kommunens satsning på unga företagare avslutades med en gemensam lunch och prisutdelning. Juryn som bestod av lokala företagare samt representanter för bank och kommun hade ingen enkel uppgift att kora vinnarna. Presentationerna bjöd på mycket entreprenörsanda och visade på många timmars arbete i företagen.

Även om inte alla kommer bli företagare så har redan ett nytt företag startats ur årets upplaga av Sommarlovsentreprenörerna. Dessutom har tre av våra deltagare: Linnea Åkesson, Joel Toryd samt Elin Söderberg tagits ut till SM i entreprenörskap som hålls i Gnosjö sista helgen i augusti. Det är första gången vi representeras i vår kommun och vi är dessutom enda kommunen i Sverige som fått tre ungdomar uttagna vid ett och samma tillfälle

Länk till Business Port Staffanstorps webbplats >>