Let´s dance- och Mellostjärna på glamourfylld invigning

Sigrid Foto & Licens: Anna-Lena Ahlstrom

Alla våra medborgare bjuds på en gnistrande fest med glitter och glamour när nya medborgarhuset (gamla biblioteket) i Staffanstorp invigs lördagen den 25 augusti kl. 14!

Sigrid Bernson gick till Andra chansen i Mello i våras. Hon är även en av Sveriges mest kända proffsdansare som ofta medverkat i och även vunnit Let´s dance. Förra sommaren stod hon för en uppmärksammad debut som sångerska.

Dixieorkesterns musiktåg

Festen inleds med att musikchecksaktörerna och alla övriga medborgare som vill delta, med eller utan instrument, tågar från rådhuset till invigningen i en stor gemensam dixieorkester. Ni som vill delta med era instrument i dixieorkesterns musiktåg hittar noterna här på Staffanstorps Musikskolas webbplats>>

Efter själva invigningsceremonin kl. 14 bjuds det på en rad spännande kulturupplevelser: Vernissage med konstnären Clay Ketter,  musikuppvisningar, barnteater och prova-på olika instrument i musikrummen.

Höjdpunkt blir det när Melloartisten och Let´s dancestjärnan Sigrid
Bernson och två dansare ger två korta föreställningar på den stora scenen med fri entré för allmänheten, med singeln “This Summer”, som följts upp med bland annat “Celebrate”, “I Do” samt Mellolåten ”Patrick Swayze”.

Ny spännande samlingspunkt

Den nya mötesplatsen är sista byggstenen i det stora Kulturlyftet. Äntligen får Staffanstorpsborna en stor flexibel central lokal med professionell scen för konserter, teater och större möten, mässor, med mera. Salen är på över 360 kvm, kan ta in 240 sittande, är delbar med stor mobil scen med all nödvändig teknik.

Kommunfullmäktige ska ha sina sammanträden här i framtiden. Huset kan även nyttjas av föreningar. Nio ljudisolerade specialbyggda rum har kapats för musikchecksaktörernas undervisning. Tre kontorsrum ska användas av den nya säkerhetsenheten och personalmatsal, pentry, loger och omklädningsrum kan samutnyttjas med besökande artister.

Staffanstorps fina konsthall finns kvar helt oförändrad och så även den mindre hörsalen med plats för cirka 130 sittande. Och nu är det alltså dags för en invigning. Lördagen den 25 augusti kl. 14 är det dags.

Varmt välkomna alla!

Invigningsprogram Lördagen den 25 augusti

Kl. 13.40 Dixieorkestern avtågar från Rådhuset
Kl. 13.55 Framför entrén: Dixieorkestern spelar
Kl. 14 Framför entrén: Invigning med Christian Sonesson,
kommunstyrelsens ordförande
Kl. 14.15 Stora scenen: Dixieorkestern
Kl. 14.15 Konsthallen: Vernissage med Clay Ketter
Kl. 14.30 Konsthallen: Utställningen invigs av Margareta
Pauli, kultur och fritidsnämndens ordförande och
därefter berättar Clay Ketter om utställningen
Kl. 14.45 Stora scenen: De fyra musikskolorna uppträder
Kl. 14.45 Musikrummen: Fria prova på-aktiviteter
Kl. 15-16 ”Stora” foajén: Workshop i musikproduktion.
Var med och spela in en ny låt
Kl.15-16 ”Lilla” foajén: Workshop i musikteori
Kl. 15 Hörsalen: Barnteater. Festen i Hulabo med Teater
Sagohuset
Kl. 15.40 & 16.15 Stora scenen: Konserter med Mello-
och Let´s danceartisten Sigrid Bernson och dansare

Text: Ivar Sjögren