Unga musiker från musikskola knyter vänskapsband i Italien

Solnedgång

Efter en fartfylld grupplektion med Ozzanos delegation i Staffanstorp i våras, blev Limus musikskola inbjuden till ett utbyte med Ozzanos musikskola ”G. Capitanio”. 

I juni träffades 12 svenska och 12 italienska ungdomar för en veckas gemensamt musicerande i Italien. Repertoaren för de olika ensemblerna hade de med hjälp av sina lärare övat i förväg. Nu gällde det att lära känna varandra och att sätta ihop de vackra klassiska ensemblestycken.

I pauserna blev det livligt allspel- och sång med Hönsafötter och Uti vår hage. Gruppen bodde i en gammal villa uppe i bergen ovanför Ozzano med sagolika solnedgångar varje kväll. Utflykt till Bologna med konsert- och museumsbesök, skolkonsert med frågestund om Sverige och Staffanstorp, och sedan stor konsert i en kyrka  – det blev ett utbyte som ingen av dessa ungdomar kommer att glömma.

Bakom arrangemanget stod Ozzanos kommun med borgmästaren Luca Lelli, Marika Cavina, Rita Casagrande och för Limus musikskola Gabriele Katthän och Fredrik Schützer.