Ny evenemangsdatabas för alla arrangörer

Evenemangskalender. Illustration: Alva Esping

Nu kan alla arrangörer själva skriva in och registrera sina evenemang i Staffanstorps kommuns evenemangskalender.

Nu blir det lättare att nå ut med din förenings arrangemang till medborgarna. Sedan i våras finns en funktion på staffanstorp.se där främst föreningar kan registrera sina egna evenemang.

Så går det till: gå in på länken. Där finns rullistor med en lång rad föreningar och arrangörer och rullistor för evenemangsplatser.
Här skriver arrangören själv in all information och datum och kan även publicera bilder på sitt evenemang.

Det är enkelt och pedagogiskt och bara att följa instruktionerna. Du väljer mellan befintliga arrangörer och befintliga platser i listan. Finns inte din verksamhet eller aktuell plats med i listan går det bra att lägga till en adress i beskrivningen.

Systemet har tagits fram av Helsingborgs stad.

Individuell granskning

Alla inskrivna evenemang granskas individuellt och publiceras inom 24 timmar, under förutsättning att det uppfyller reglerna och är av informations-, underhållnings- eller nöjeskaraktär samt öppna för alla att besöka.

Evenemang av följande typ publiceras inte: enskild företagsförsäljning, aktiviteter som ingår i ett företags löpande verksamhet samt politisk eller religiös propaganda.

Kalendern är öppen, vilket innebär att vem som helst kan hämta information om alla publicerade evenemang.

Evenemang som ställs in ska inte tas bort, istället ska arrangören informera i kalendern om att det är inställt.

Text: Ivar Sjögren

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »