Ace Wilder uppträder i Staffanstorp!

Ace Wilder. Foto: United Stage

En av den svenska popvärldens superstjärnor Ace Wilder hoppar in och uppträder i Staffanstorp på lördag eftermiddag när det nya medborgarhuset invigs, sedan mello- och Let´s danceartisten Sigrid Bernson tvingats lämna återbud med kort varsel.

Återbudet skedde under torsdagseftermiddagen men agenturen var snabb att lösa problemet. Snabbt som blixten ordnade välkände arrangören Pange Öberg på United Stage med så att Ace Wilder blir lördagens artist i Staffanstorp.

Eftersom platserna är begränsade gör hon två korta konserter på den nya stora scenen i före detta biblioteket lördag 25 augusti. Hon står på scen kl. 15.40 och 16.15.

Det är en stor artist som Staffanstorps kommun nu bjuder sina medborgare på helt gratis på lördag.

Sålt dubbel platina

Ur United Stage presenteation saxar vi: ”Ace Wilder (Alice Gernandt) slog igenom med låten ”Busy Doin’ Nothin” i Melodifestivalen 2014, där hon slutade på en andra plats. Redan fem veckor efter release hade låten sålt dubbel platina i Sverige och legat #1 på såväl Spotify – som radiolistan.”

Musiktåg genom Staffanstorp

Invigningsfesten i Staffanstorp inleds med att musikskolorna tågar från rådhuset till invigningen i en gemensam dixieorkester. Alla medborgare är välkomna att delta i tåget med eller utan instrument och är välkomna till repetition kl. 12 i rådhuset.

Själva invigningsceremonin förrättas av kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson och därefter bjuds det på ett spännande program.

Vernissage, barnteater och musikuppvisningar

Det blir vernissage med den svenskamerikanske konstnären Clay Ketter, musikuppvisningar av de olika musikskolorna och barnteater med Teater Sagohuset. Alla som vill får prova-på olika instrument i musikrummen.

Ännu inte namngivet

Huset och musikrummen har ännu inte fått namn, utan en förslagslåda kommer att finnas i foajén där man kan lägga sina förslag under invigningsdagen.

Den nya mötesplatsen är sista byggstenen i det så kallade ”kulturlyftet”. Äntligen får Staffanstorpsborna en stor flexibel central lokal med professionell scen för konserter, teater och större möten, mässor, med mera. Salen är på över 360 kvm, kan ta in 240 sittande, är delbar med stor mobil scen med all nödvändig teknik.

Fullmäktige, musikrum och konsthall

Kommunfullmäktige och flera nämnder ska ha sina sammanträden här i framtiden och lokalen kan även hyras av föreningar för olika aktiviteter.

I huset finns ett antal ljudisolerade specialbyggda rum för musikchecksaktörernas undervisning och här ska även den nya säkerhetsenheten ha sina lokaler.

Staffanstorps Konsthall är helt oförändrad precis som hörsalen. Och på lördag 25 augusti kl. 14 är det alltså dags för en glittrande invigning med artisten Ace Wilder som huvudnummer. Alla är välkomna men det är begränsat med platser. Max 250 personer per föreställning kan tas in i stora salen.

Invigningsprogram

Kl 13.40 Dixieorkestern avtågar fr Rådhuset
Kl 14.00 Framför entrén: Invigningstal/bandklippning
Kl 14.15 Konsthallen: Vernissage med konstnären Clay Ketter
Kl 14.15 Stora scenen: Dixieorkestern
Kl 14.30 Konsthallen: Invigningstal
Kl 14.45 Stora scenen: De fyra musikskolorna uppträder
Kl 14.45 Musikrummen: Fria prova på-aktiviteter
Kl 15. Foajén: Workshop. Var med och spela in din egen rocklåt
Kl 15. Lilla foajén: Workshop i musikteori.
Kl 15.00 Hörsalen: Barnteater. Festen i Hulabo m Teater Sagohuset.
Kl 15.40 & 16.15. Stora scenen: Ace Wilder ger två konserter.

Det är fri entré!