Joel Toryd svensk mästare i sommarföretagande

Vinnarna i SM för sommarföretagare. Foto: Christopher Schauz, Schauz Media

Staffanstorps Sommarlovsentreprenör Joel Toryd lyckades tillsammans med sina lagkamrater Axel Roos, Jönköping och Ella Wiss Mencke, Helsingborg, ta hem flest poäng i helgens uppgörelse om SM för sommarföretagare.

Tävlingen som avgjordes i Gnosjö gick ut på att man tillsammans med olika lag skulle lösa riktiga fall.

Totalt hade 72 ungdomar tagits ut från hela Sverige för att göra upp om SM-titeln. I två av de andra tävlande lagen fanns Elin Söderberg och Linnea Åkesson, även de uttagna från Sommarlovsentreprenörerna i Staffanstorp.

Även om Elin och Linnea inte hamnade på prispallen var de oerhört nöjda med sina insatser och hur mycket de fått uppleva under helgen.

–Tävlingen pågick bara från i fredags men det kändes som en vecka full av energi, nya vänner och intensiv tävling där vi i lag fick som uppdrag att lösa lokalföretagarnas riktiga problem åt dem, säger en glad men trött Joel på söndagskvällen.

Lösningarna som de vann med kommer företagen kunna använda bland annat för att designa plats- och säljannonser samt göra IT- branschen mer attraktiv.

Priset bestod förutom av äran och diplom också av att alla deltagarna från nu har tillgång till ett rikstäckande nätverk av andra unga entreprenörer, både blivande och väletablerade företagare.

SM i sommarföretag anordnas av UngDrive tillsammans med Gnosjö kommun.