Viktigt att tänka på om ditt avlopp

Matfett. Foto: Timo Julku

Har du koll på vad du får lov att spola ner i diskhon eller toaletten?
Fett och matolja ska inte spolas ner i vasken. Toaletten är endast avsedd för kiss, bajs och toapapper.

Undvik fett i avloppet

Matolja och fett ska du hålla borta från diskhon. Fett stelnar och bildar proppar i avloppsledningen. I värsta fall har du snart en översvämning hos dig eller grannen.

Inget skräp i toan

Toaletten är faktiskt bara gjord för kiss, bajs och toapapper. Annat som slängs i toan orsakar stopp i pumpstationer och ledningar. Detta skulle man kunna tro är självklart, ändå har vi problem med stopp i pumpstationer. Stopp som beror på att fel saker hamnat i avloppet. Du ska bara spola ner det som kommer från kroppen och toapapper.

Här hittar du mer information om hur du ska hantera matfett och vad som händer om du slänger fel saker i toan.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »