Vikingaspelet är avgjort, finalister är utsedda

Elias & Emmie Foto & Licens: Karin Nilsson Uppåkra Arkeologiska Center

Under vikingaspelsfinalen deltog barn från Uppåkraskolan, Mellanvången, Balderskolan och Anneroskolan i Staffanstorp. De utgjorde final av en tävling där skolorna i Staffanstorp spelat Martin Widmarks spel Vikingaspelet.

De har erövrat mark under vikingatiden, offrat till gudarna och fått uppdrag som bland annat innebär att de måste rimma.

I finalen möttes Elias Karlsson och Emmie Carlborg från Anneroskolan och Maxwell Ponné och Lukas Mattisson från Balderskolan. Vinnarna ur finalstriden blev Anneroskolans Emmie och Elias. Deras förklaring till vinsten var att de samarbetade så bra. Även tur med tärningen hade stor betydelse.

Nu ska Emmie och Elias vänta ut finalisterna från Lund och nästa lördag åker de till Stockholm. De kommer att få en specialtur på Vikingaliv på Djurgården och på söndagen ska de gå på röda mattan när premiären äger rum av Halvdan Viking filmen. Så fyra skånska barn kommer gå på röda mattan med Peter Haber, Clas Månsson och Martin Widmark. Och än så länge vet vi att två av dem heter Emmie och Elias från Staffanstorp!

Alla deltagare fick en nyckelhållare med Uppåkras mussefigur och varje skola fick den senaste Lassemajaboken Silvermysteriet där Uppåkras pedagog finns med. Det är nämligen så att Sofia Winge från Uppåkra är arkeologen i boken! Denna bok signerades av Sofia och varje skola kan nu ha den i sitt klassbibliotek.

Text: Karin Nilsson, Uppåkra Arkeologiska Center

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »