Tillfällig bro för Vragerupsvägen i Hjärup

Pågatåg i Hjärup. Foto: Staffanstorps kommun

De två broarna vid trafikplats Alnarp som krävde E6:ans totalavstängning gick som planerat. Nästa fokus för Trafikverket är att bygga de tillfälliga spåren genom Åkarp och Hjärup, bygga nya spår i Arlöv och den nya stationen i Arlöv.

För Staffanstorps kommuns räkning fortsätter arbetet med brostöden till den tillfälliga bron vid Vragerupsvägen som ska göra det möjligt att ta sig över spåren under tiden Trafikverket bygger en ny och permanent bro. Den tillfälligt bron öppnas till våren. Lommavägen stängs preliminärt i april fram för att de tillfälliga spåren och den nya vägbron för Lommavägen ska byggas. Då blir Vragerupsbyn den enda passagen över spåren i Hjärup.

Runt Hjärups station har Trafikverket börjat gräva för stödkonstruktioner som behövs när de nya spåren byggs under marknivå. Grävning av ledningar längs Banvallsvägen fortsätter.

Läs mer om arbetet på Trafikverkets webbplats där också kontaktuppgifter för eventuella frågor finns.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »