Inspirations- och föreläsningskväll inför EU-valet 2019

Tisdagen 26 februari välkomnas intresserade personer att medverka på en inspirations- och föreläsningskväll inför vårens val till Europaparlamentet.

Under kvällen kommer ni få information från Valnämnden i Staffanstorps kommun om möjligheten att jobba som röstmottagare under vårens val och information om nyheter i vallagen.

Det finns möjlighet att ställa frågor till valnämndens ledamöter samt anmäla sitt intresse att jobba som röstmottagare. Om en är intresserad av att arbeta som röstmottagare är det önskvärt att närvara på kvällen då Valnämnden gärna träffar er som vill jobba som röstmottagare. I arbetsuppgiften som röstmottagare ingår, bland annat, att upprätthålla god ordning i vallokalen, ta emot röster och lägga dem i urnan, hjälpa de väljare som ber om det samt granska och räkna rösterna efter vallokalens stängning.

Pernilla Berlin, verksam som valobservatör för EU och OSSE, kommer hålla en föreläsning om hur det är att verka som valobservatör i en internationell valobservationsinsats.

Pernilla har precis kommit tillbaka från en valobservationsinsats i Madagaskar och kommer b.la berätta om hennes arbete där. Valobservatörer bidrar till att säkra medborgares demokratiska rättigheter och bidrar också till internationell fred och utveckling. Valobservation handlar om att följa valprocessen från början till slut för att se hur den överensstämmer med den lokala vallagen och landets internationella åtaganden.

Plats: Medborgarhuset (gamla biblioteket), Blekingevägen 1, 245 38 Staffanstorp

Tid: kl. 18.30-20

Anmäl deltagande senast 22 februari till valnamnden@staffanstorp.se

Varmt välkomna önskar

Valnämnden i Staffanstorps kommun