Folkfest med 25 lådbilar och 500 muggar choklad

Lådbilstävlingen drog storpublik och fina bilar. Foto Ivar Sjögren

Sportlovets avslutning med lådbilsrally för de minsta medborgarna blev en lustfylld och solig folkfest på Torget i Staffanstorp fredagen 22 februari. Totalt deltog 25 lådbilar från förskolor och fritidshem i Staffanstorps kommun. Hela 500 muggar varm choklad med vispgrädde delades ut av seniorerna i SPF och PRO.

Till Torget kom hundratals taggade barn som laddat upp hela veckan med att bygga lådbilar tillsammans med pedagoger och ledare.

Varje bil hade en besättning på tre barn, en förare och två påförare. Övriga hemmavarande sportlovsfirande barn följde med som support och hejarklack för sina bilar.

Alla bilar fick köra vars två heat och vinnarna i varje heat klockades. Slutsegrare i varje heat var den bil som fått allra snabbaste tiden.

De tre klasserna var förskolor, förskoleklass + årskurs 1 samt fritidshem från åk 2 och uppåt.

Vinnarpokalerna vanns och hemfördes av Önsvala förskola, avdelning Gitarren, Mellanvångsskolan Number One B samt Anneroskolans fritidshem. Stort grattis till vinnarna! Alla övriga kom såklart på delad andra plats.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson förrättade prisutdelning i vårsolen på Torget och delade ut pokalerna.

 

  

 

 

 

 

Alla avdelningar som anmälde sig till tävlingen fick en lådbilsbyggsats av Staffanstorps kommun levererad till skolan, att bygga som en aktivitet för barn och pedagoger under sportlovet, med tävlingen på fredagen som final.

Detta var femte året den populära Lådbilstävlingen genomfördes. Under en lång rad år har även gratis ponnyridning för de minsta arrangerats på Torget en dag under veckan i samarbete med Staffanstorps Ridsportklubb, så även på onsdagen i år, och även då bjöds alla barn på varm choklad med vispgrädde.

 

 

Arrangemangen är mycket uppskattade sportlovstraditioner och varje år ställer seniorerna från SPF och PRO upp och bjuder alla barnen på varm choklad med vispgrädde.

Text och foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

 

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

2 kommentarer till Folkfest med 25 lådbilar och 500 muggar choklad

 1. Trevligt arrangemang, dock trist att man som arrangör låter skyltar och lappar sitta kvar… på lördagsmorgonen flög papper från arrangemanget omkring på torget…

  1. Hej Mats! Det beklagar jag att det missades när vi packade ihop. Lovar bättring till nästa gång! Mvh Ivar Sjögren, projektledare


 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »