Folkfest med 25 lådbilar och 500 muggar choklad

Lådbilstävlingen drog storpublik och fina bilar. Foto Ivar Sjögren

Sportlovets avslutning med lådbilsrally för de minsta medborgarna blev en lustfylld och solig folkfest på Torget i Staffanstorp fredagen 22 februari. Totalt deltog 25 lådbilar från förskolor och fritidshem i Staffanstorps kommun. Hela 500 muggar varm choklad med vispgrädde delades ut av seniorerna i SPF och PRO.

Till Torget kom hundratals taggade barn som laddat upp hela veckan med att bygga lådbilar tillsammans med pedagoger och ledare.

Varje bil hade en besättning på tre barn, en förare och två påförare. Övriga hemmavarande sportlovsfirande barn följde med som support och hejarklack för sina bilar.

Alla bilar fick köra vars två heat och vinnarna i varje heat klockades. Slutsegrare i varje heat var den bil som fått allra snabbaste tiden.

De tre klasserna var förskolor, förskoleklass + årskurs 1 samt fritidshem från åk 2 och uppåt.

Vinnarpokalerna vanns och hemfördes av Önsvala förskola, avdelning Gitarren, Mellanvångsskolan Number One B samt Anneroskolans fritidshem. Stort grattis till vinnarna! Alla övriga kom såklart på delad andra plats.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson förrättade prisutdelning i vårsolen på Torget och delade ut pokalerna.

 

  

 

 

 

 

Alla avdelningar som anmälde sig till tävlingen fick en lådbilsbyggsats av Staffanstorps kommun levererad till skolan, att bygga som en aktivitet för barn och pedagoger under sportlovet, med tävlingen på fredagen som final.

Detta var femte året den populära Lådbilstävlingen genomfördes. Under en lång rad år har även gratis ponnyridning för de minsta arrangerats på Torget en dag under veckan i samarbete med Staffanstorps Ridsportklubb, så även på onsdagen i år, och även då bjöds alla barn på varm choklad med vispgrädde.

 

 

Arrangemangen är mycket uppskattade sportlovstraditioner och varje år ställer seniorerna från SPF och PRO upp och bjuder alla barnen på varm choklad med vispgrädde.

Text och foto: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt