Var med och håll Staffanstorps kommun rent i vår

Staffanstorp Höje å Foto: Fredrika Klevborn

Varje vår deltar Staffanstorps kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Anmälan är öppen. Sista anmälningsdagen för deltagare i Staffanstorps kommun är den 24 mars.

Anmäl er här >>

Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt skräpplockarmateriel bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. Skolor och förskolor kan även få ”Skräpspelet”.

Efter att skräpet är plockat tar deltagarna själva hand om det skräp man samlat in. Deltagarna uppmanas att sortera och återvinna förpackningar av papper, glas, metall och plast och att eventuellt åka till återvinningscentralen, om möjlighet finns.