Baldersskolan har utsetts till Skolbibliotek i världsklass 2019

För sjunde året i rad delar fackförbundet DIK ut ”Skolbibliotek i världsklass”. I år har det slagits nytt rekord i antalet nomineringar och nu är det klart att 64 skolor tilldelas 2019 års utmärkelse, där Balderskolan i Staffanstorps kommun är en av dem. Det är första gången som en skola i Staffanstorps kommun tilldelas denna utmärkelse.

– Ett kriterier för utmärkelsen är att skolbiblioteket har ett stort fokus på kvalitet och är ett stöd för elevernas läs- och kommunikationsutveckling, ett kriterium som vi verkligen kan skriva under på. Vår fantastiska skolbibliotekarie Inger Nilsson arbetar dagligen med att inspirera eleverna till att läsa mer och är en stor resurs för lärarkollegiet och våra elever. Vi är så stolta över denna utmärkelse, säger rektor Sanna Pröjtz.