Prisad ungdomsledare kan få nationellt pris

Madeleine Nimby nominerad till nationellt pris. Foto: Lina Plantin

Hur känns det idag, Madeleine Nimby, Staffanstorp Uniteds hyllade ungdomsledare inom Fotboll för alla, som är en av tio kvar av hundratals nominerade till Kompassrosstipendiet som delas ut av Konungens stiftelse ungt ledarskap?

– Det känns såklart helt fantastiskt och ganska overkligt. Visst blir många föreningsengagerade väldigt uppskattade av föräldrar och kollegor, men ofta jobbar man ändå i det fördolda och helt ideellt.
– Därför känns det extra fint att bli uppmärksammad nationellt för det arbete jag och mina åtta ledarkollegor genomför.
Madeleine är en av de tongivande ledarna i Staffanstorps Uniteds lekfulla och glädjefyllda fotbollsträning öppen för alla barn och unga med funktionsvariationer.
I somras fick hon ta emot Årets ungdomsledarpris av Staffanstorps kommun under Skånefestivalen i Jakriborg.
Och nu är hon alltså aktuell för ett ännu större pris som ges varje år till unga ledare för ledarskap baserat på mod, omtanke och handlingskraft.
Nytänkande, flexibel och kreativ

Vi förstår att det kan vara svårt att svara på, men vilka egenskaper i ditt ledarskap tror du själv är det som gör dig speciell?
– Den här tiden har verkligen väckt till reflektion, jag måste ju även motivera för mig själv varför jag är värd detta.
– Men jag har kommit fram till att jag nog är en bra pedagog och har en god ledaskapsförmåga genom att jag anpassar mitt ledarskap till mottagaren. Det är särskilt viktigt i Fotboll för alla med alla barn och unga med funktionsvariationer och helt olika behov. Det gäller att vara nytänkande och kreativ. Även om träningen bara sker en timma i taget krävs en stor flexibilitet för oss ledare, det händer saker hela tiden och det gäller att hela tiden vara öppen för nya intryck och lösningar.
– Här tror jag att jag har utmärkt mig, säger Madeleine som nyss flyttat till Köpenhamn för jobb och studier.
– Jag kompletterar just nu upp min behörighet till läkarprogrammet som jag sökt in till i höst, berättar hon.

Vi önskar den engagerade ungdomsledaren Madeleine Nimby all lycka i framtiden, både som ungdomsledare och med studierna och håller tummarna inför den 15 april när årets stipendiater avslöjas.