Vernissage: Mitt i rummet – Niklas Hellberg

Välkomna till vernissage i Staffanstorps konsthall lördagen den 6/4 kl 13.00 – 16.00. Utställningen ingår i en serie bestående av 3 delar:
”Mitt i rummet” i Staffanstorps Konsthall, ”Mellan  Väggar” på Galleri Ping-Pong 13 april – 4 maj, ”Ljudbävning” performance med Mathias Landaeus och Niklas Hellberg, samt diktuppläsning av Daniel Boyacioglu 11 maj kl 19.00 i Staffanstorps konsthall. Utställningen pågår 6/4 – 1/6 2019.

 

Vernissageprogram den 6/4 kl 13.00 – 16.00:
kl 13.10 Johannes Eriksson, ordförande i Konsthallens Vänner hälsar välkommen
kl 13.15 Niklas Hellberg berättar om utställningen

 

Niklas Hellberg är född 1964 och bor i Askeröd, Skåne. Hellberg är utbildad vid Konstfack Stockholm 1984-85, och på Forum Malmö 1985-90. Utställningsverksamhet främst i Sverige och Tyskland.

”Hemmet har sedan många år kommit att vara huvudmotivet/modellen för mitt konstnärliga arbete. Hemmet som bild/metafor för oss, människan. Där fungerar hemmet inte bara som fysisk representant för våra ambitioner och förluster utan också som metafor för det inre livet, självet, kroppen, själen. I sin arkitektur blir hemmet ett stilleben med sina vinklar, ytor, ljus, rum, mörker. En scen.”

I konsthallen visas en stor installation, ”Mitt i rummet” – ett mekaniskt skuggspel, som tillsammans med ljusskulpturen ”Förrådet” bildar axeln i utställningen. Utställningen innehåller även måleri och foton, bl.a. ”Rotation”, en stor serie med detaljstudier på delar av ett hem.

Mer information om Niklas Hellberg

Staffanstorps konsthall