Dags för Bonnamarknaden!

Partybandet Enjoy från Skurup spelar på Bonnamarknaden i år. Foto privat.

Den 3, 4 och 5 maj är det åter dags för ett av de riktigt stora vårtecknen i Staffanstorps centrum när Bonnamarknaden arrangeras på Torget.

Bonnamarknaden har alltid fått Staffanstorparna att gå man ur huse och under alla år har den genererat pengar till behövande, både inom kommunen och ute i världen.
I år tar arrangörerna Lions Club ett helt nytt grepp kring detta:
– Varje gång det inträffat en katastrof i världen har Lions Club i Staffanstorp sänt pengar och vi har även fördelat till lokala behov och behövande i kommunen.
– Men vi har aldrig tidigare frågat staffanstorpsborna själva vart de vill att vi ska skänka pengarna men det ska vi göra i år. Vi ska gå runt och fråga besökarna på Torget, säger årets bonnamarknadsgeneral Lotta Karlsson

Knallar och artister

Som alltid kommer knallar att kanta hela Storgatan mellan lördag kl 12 och söndag kl 16 och som vanligt ska även ett antal artister uppträda, både i serveringstältet och på scenen på Torget.
På Torget blir det serveringstält med underhållning samt som vanligt en stor scen.
Bland artisterna märks dansbanden Kentanz och Enjoy, rockiga skånska Railroaders, malmöbaserade banden Teneriffa och Sorgenfri, norsk/svenska sångerskan Sonja Skibdal från Skurup, samt från Staffanstorp georgisk/svenska sångerskan Sabina Chantouria och ingen mindre än kommunens egen allsångs- och countrydrottning Linda Lundqvist. Det blir även tivoli för alla barn samt stipendieutdelning.

Malmöbandet Sorgenfri spelar på Bonnamarknaden. Fotot Jonas Hofvander

Ingen loppis

En förändring är att det inte blir någon loppis i år. Lions har inte längre möjlighet att ta emot skänkta föremål då man numera saknar lagerlokal. Tidigare har man haft tillgång till ett äldre förråd på sockerbruksområdet – som nu håller på att omdanas till nya bostadsområdet Sockerstan.
– Vi är i stort behov av en ny lokal och tar gärna emot tips, säger Lotta Karlsson.
Arrangör av Bonnamarknaden är Lions Club Staffanstorp i samarbete med Staffanstorps kommun och totalt är ett 60-tal frivilliga volontärer delaktiga under de tre dagarna för att hålla ihop arrangemanget.

Text: Ivar Sjögren för StaffanstorpsAktuellt

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

4 kommentarer till Dags för Bonnamarknaden!

 1. Pris för karusell biljett?

 2. Hej
  Hur gör ni nästa år när Bonnamarknaden verkligen fyller 50 år.
  Inte helt fel att vi firar 50-år rätt år.
  OBS! Kommentaren får ej tas bort på grund ert räknefel.
  Mvh Stefan på Spegeln

 3. Det är den 49 året så texten e fel

 4. Jag vill boka plats för att sälja väskor, plånböcker och kläder


 • Kommentarer


  pool

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har runt 24 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »