Årets lärare 2019

Varje år delar Staffanstorps kommun ut pris till årets lärare. Det är ett sätt för kommunen att lyfta goda pedagogiska förebilder.

Det finns många väldigt duktiga lärare i kommunen och i år har priset gått till Karin Allén på Hjärupslundsskolan.

Karins undervisning präglas av att vara anpassad till varje enskild elev. Karin är mycket rutinerad och kan sitt hantverk ut i fingerspetsarna men undervisningen går aldrig på rutin. Karin har under flera år varit drivande i utvecklingen av sitt ämne på skolan och även varit drivande för skapa samverkan mellan skolor inom ämnet.

Karin är starkt engagerad i elevernas utveckling både socialt och kunskapsmässigt. Genom att skapa ett klassrum där rutiner är tydligt uttalade skapas utrymme för elevernas kreativitet och ger varje elev goda möjligheter att utvecklas efter sin förmåga.

Karin har en mycket god förmåga att skapa positiva relationer med elever och vårdnadshavare vilket gör att mentorsskapet är en av hennes allra starkaste sidor. Karin tvekar aldrig att lägga ner det lilla extra för att hjälpa eleverna framåt.

För eleverna är Karin enkel att beskriva. ”-Det märks från första stund att hon respekterar oss och därför har vi väldigt lätt att respektera henne”.

Karin når mycket goda resultat med alla elever, de som har svårt att nå målen likaväl de som når allra längst. Att arbeta med elever i särskild undervisningsgrupp gör hon med samma framgång som hon leder de elever som når allra längst. Karin delar med sig av sitt kunnande inom arbetslaget och kollegor har lätt för att vända sig till henne.

Priset är 10 000 kronor och pengarna ska användas till fortbildning.

Priset delas ut den 10 juni.