De nya sopkärlen visas på biblioteken

Fyrfackskärl Foto: Ohlssons AB

Under sommaren kommer det gå att titta på de nya sopkärlen som erbjuds när den nya sophämtningen startar nästa år. De kommer stå utställda på biblioteket i Staffanstorp och Hjärup.

Från och med den 1 februari 2020 börjar den nya sophämtningen i kommunen med Ohlssons AB som ny renhållningsentreprenör. Det kommer då att vara möjligt att välja mellan fyra olika sorters abonnemang med olika grad av sortering:

 • Två fyrfackskärl
 • Ett fyrfackskärl
 • Ett tvåfackskärl
 • Ett kärl för restavfall

Ett första utskick med information gick ut i början av juni. Det finns även att läsa här.

För att underlätta det kommande valet av abonnemang ges hushållen möjlighet att titta på de nya kärlen på biblioteken där det även finns uppsatt en skylt med ytterligare information. Måtten på de så kallade fyrfackskärlen där det går att sortera i fyra fack i varje tunna är 0,80 meter brett, 0,90 meter långt och 1,12 meter högt. Mer information om val, priser och andra saker kopplade till den nya sophämtningen kommer under året. Det finns ännu ingen antagen taxa varför vi inte kan svara på frågor angående vad det kommer att kosta.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

57 kommentarer till De nya sopkärlen visas på biblioteken

 1. Hej!

  Vad gäller vid en bostadsrättsförening?

  Mvh
  Niklas

  1. Hej Niklas,
   Om du bor i en bostadsrättsförening som har en gemensamhetslösning/soprum kommer ni inte göra detta valet. Restavfallskärlen behålls som tidigare men nytt är att ni nu kan välja sortera ut ert matavfall. Om ni är intresserade av detta kan ni vända er till Ohlssons i februari. Då kommer ni få ut separata kärl för matavfall samt matavfallspåsar.
   Med vänliga hälsningar
   Olivia, Miljö- och avfallsingenjör, Staffanstorps kommun