Året skåning Jesper Rönndahl koras i Balders Hage på söndag!

Alla minns nog förra årets firande när fotbollshjälten Andreas Granqvist fick sin utnämning som Årets skåning 2018 i Balders Hage. Foto: Ivar Sjögren

Det är bäddat för skånsk folkfest i Staffanstorp på söndag 21 juli k 13 – 15 när Årets skåning Jesper Rönndahl koras i Balders Hage!

Det är andra året i rad som Stiftelsen Skåneländska flaggans dag firar den skånska flaggdagen i Staffanstorp. På programmet under skåningarnas nationaldag står bl a flagghissning, storbandsmusik, quizz samt korande av Årets skåning.

Årets skåning 2019 är ingen mindre än komikern Jesper Rönndahl från Veberöd och Malmö, mest känd som förre programledaren för Svenska nyheter, en politisk satirserie samt komediserien Dips, men han har medverkat i många stora och kända humorproduktioner som Hej Domstol, Rikets sal, Morgonpsset med mera.

Årets skåning utses genom en allmän omröstning i Kvällsposten. Sex kandidater har varit aktuella, utöver Jesper Rönndahl även Caroline Seger, Jill Johnsson, Petrina Solange, Björn Ranelid och Lars Yngve.

Alla minns nog förra årets firande när fotbollshjälten Andreas Granqvist fick sin utnämning som Årets skåning 2018 och skrev autografer på löpande band i Balders Hage inför tusentals staffanstorpare och tillresta fans.

Konferencier på söndag är radioprofilen Claes Westinger. Dagen inleds med flagghissning av den skånska fanan, flaggstiftelsens präses fil doktor Sven-Olle R Olsson berättar om Skåneländska flaggans dag, det blir musikunderhållning med Österlia Big Band som består av ett femtontal musikanter som bjuder på traditionell storbandsmusik tillsammans med solisten Sofie Ljunggren, samt en rolig quizz kring skånska språket.

Arrangör av den skånska flaggdagen 2019 är Stiftelsen skåneländska flaggans dag och Kvällsposten i samarbete med Staffanstorps kommun

LÄS MER HÄR