Skolbarn i Staffanstorp och Hjärup får möta författaridol

Martin Widmark besöker Staffanstorp, Hjärup och Uppåkra. Foto Stefan Thell

Alla tredjeklassare i Staffanstorp och Hjärup får träffa en av landets allra mest populära och lästa barnboksförfattare på fredag 23 augusti när Martin Widmark kommer på besök tillsammans med två vendeltida ”krigare”.

Martin Widmark är känd för framför allt två bokserier, LasseMajas detektivbyrå och böckerna om vikingabarnen Halvdan och Meia.

Hans böcker lånas ut nära två miljoner gånger varje år på svenska bibliotek vilket gör att Widmark idag lånas ut mer än självaste Astrid Lindgren. Ett av vikingaäventyren med Halvdan har även gått på bio nyligen.

Böckerna är oändligt uppskattade av barn och han mottas ofta som en idol när han besöker skolor. På fredag besöker han först Medborgarhuset i Staffanstorp och sedan Uppåkraskolan i Hjärip.

Är i Uppåkra i helgen

Men det finns fler chanser för alla barn att möta Martin Widmark. Den populäre författaren finns med hela helgen under Vendeltidsdagarna i Uppåkra på lördag och söndag 24 och 25 augusti där hans nya barnteaterpjäs har premiär och det är fri entré.
Widmark har ett starkt intresse för den unika arkeologiska fyndplatsen i Uppåkra i Staffanstorps kommun som han besökt många gånger och därför har han beslutat att Halvdan i den senaste boken ”Bland trälar och gudar” bor just här medan Meia bor i Lund!

Världspremiär

Martin Widmark har därför inför den kommande helgen skrivit en ny barnteaterpjäs med titeln Tors Hammare som har världspremiär på Vendeltidsdagarna i trädgården på Uppåkra arkeologiska center på lördag. Pjäsen visas sju gånger under helgen: Lördag 12.30, 13.30 och 14.30 samt söndag kl 11, 12, 13 och 14.
Teater Lukkans barn är skådespelare.
Det är fri entré och Martin Widmark kommer att vara där och inviga premiären och signera sina böcker.

Mer info om Vendeltidsdagarna här: uppakra.se

 

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Information om COVID-19

  coronavirus

  Staffanstorps kommun följer noga händelseutvecklingen kring covid-19. Vi har skapat en sida med länkar till sidor där du kan läsa mer information och råd kring sjukdomen. Den sidan besöker du genom att klicka här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »