Över 160 000 får tycka till om sin kommun

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning. Staffanstorp är en av 16 skånska kommuner som deltar.

I dagarna för 161 500 personer i 135 kommuner runt om i landet en enkät i brevlådan. I Staffanstorps kommun kommer 1 200 slumpvis utvalda invånare i åldrarna 18-84 år få möjligheten att besvara på frågor som bland annat handlar om hur det är att bo och leva i kommunen samt vilket inflytande invånarna upplever att de har. 

Hur går det till?

Statistiska centralbyrån, SCB, gör varje år sin medborgarundersökning för att ta reda på vad invånarna tycker om sin kommun. 

Den som är med i undersökningen kan svara med pappersenkät eller på webben. Resultaten av höstens undersökning kommer finnas i SCB:s statistikdatabas från den 18 december. Här kan du läsa mer om enkäten.

Så blev resultat förra året

De övergripande resultaten i undersökningen redovisas som betygsindex, vilket kan variera mellan 0 och 100. Ju högre värdet är, desto bättre betyg har kommunens medborgare gett sin kommun.

I förra årets undersökning placerade sig Staffanstorp högre än genomsnittet av de 111 kommuner som deltog. Bland annat var betygsindex 64 för hur medborgarna bedömer Staffanstorps kommun som en plats att bo och leva på, jämfört med rikssnittet på 62. Här kan du ta del av resultatet.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

 • Blanketter/e-tjänst

  pool

  Staffanstorps kommun har ingen e-tjänst, men håller för närvarande på att utveckla sina e-tjänster. Letar du efter blanketter kan du hitta dessa här.

 • Digital anslagstavla


  pool

  Här publiceras den information som tidigare funnits på den fysiska anslagstavlan utanför rådhuset. Du finner tillkännagivanden, kungörelser, justerade protokoll med mera. Läs mer »

 • Jobba hos oss


  pool

  Bli en av oss! Vi har över 25 000 invånare att ge en god service till. Våra medarbetare är vår främsta styrka. Hos oss finns många olika yrkesroller och befattningar. Läs mer »

 • Evenemang


  violin

  Det finns mycket att uppleva och göra i Staffanstorps kommun. Här hittar du information och tips om kommande evenemang, såväl kommunens som andra aktörers. Läs mer »