Kent Wisti ställer ut i Staffanstorps Konsthall

Dagsverken i vingården heter utställningen som har vernissage lördagen den 7/9 kl 13-16 i konstnärens närvaro. Maria Küchen, författare och kulturjournalist inviger utställningen kl 13.15 med ett tal om konst och tro, det är fri entré och alla är välkomna!

Kent Wisti f. 1971 är konstnär, grafiker, satirtecknare och präst och utbildad vid KV,s konstskola i Göteborg och grafikskolan Forums kvällsskola i Malmö. Wisti är representerad i bland annat Statens konstråd och flera kommuner och landsting. 

Utställningen består av originalbilder från diakoniboken Som en rörelse, bilder ur De tillhöriga, konsttryck från Kyss och alla originalmålningar från Svenska kyrkans Lutherjubiléum. Vi kommer också att få se en hel del satir och målningar som aldrig tidigare visats.

”Utställningen består till största delen av bildarbeten jag gjort på uppdrag eller i sammanhang av kyrkligt arbete, därav utställningens titel. Mitt konstnärliga arbete, såväl i bildkonsten som i mitt författarskap, lever i den vådliga balansakten mellan tillit och ängslan, autonomi och tillhörighet, kärleken och döden. Det är människans existentiella ramverk.”

Utställningen pågår 7/9 – 6/10.

Kent Wisti ställer också ut på Galleri Jäger & Jansson i Lund med vernissage och boksläpp på Kulturnatten den 21/9.

Staffanstorps Konsthall