Programsläpp på biblioteket

Drag queen story hour

Välkomna till en sprakande höst på biblioteken i Staffanstorp och Hjärup!

Höstens författarbesök kommer att inledas den 19:e september med besök av Katarina Mazetti på Staffanstorps bibliotek. Senare i höst kommer bland annat Helena von Zweigbergk till Hjärups bibliotek och Gunnar Wetterberg till Staffanstorp.  Vi kommer som vanligt att ha vårt föreläsningsspår med forskare från Lunds universitet, med intressanta teman under rubriken Öppen scen. 

Staffanstorps bibliotek har genom en statlig bibliotekssatsning kunnat skapa rum för sagoberättande i barnavdelningen som nu står klart! Det nya sagorummet kommer att invigas under vår höstfest den 7:e september och den 27:e september är det stor sagostundspremiär med Drag Queen Story hour.

Under hösten kommer vi genom samma statliga satsning att starta Rum för unga – ett delaktighetsprojekt riktat till en ung målgrupp. En första tyck-tillträff kommer att hållas på Staffanstorps bibliotek den 10:e september kl 17.30.

 

Programmet bjuder på ett rikt utbud av barnteater för olika åldrar samt på många roliga lovaktiviteter för barn och unga. Är du en pysslig bokslukare mellan 10–13 år så missa inte Staffanstorps Bullet Journal book club! I Hjärup fortsätter såklart de populära pärlplattemåndagarna för alla åldrar. Läs hela programmet här!