Åter dags för den årliga Seniorveckan

Nu är det åter dags för den årliga seniorveckan. Med start den 15 september kommer det hela veckan att hållas aktiviteter runt om i kommunen med fokus på delaktighet och social samvaro för kommunens äldre.

Seniorveckan i Staffanstorps kommun inleds söndagen den 15 september med tal av omsorgsnämndens Inger Hossmark kl. 14.00 på Trivselpunkten. Därefter blir det musik med Staffanstorps egna lokala band Dinos Orkester. Det bjuds på kaffe och tårta under invigningen till Seniorer från kl.13.30. Kaffe och tårta finns i begränsad mängd, så kom i tid!

Seniorveckan fortsätter sedan fram till fredagen den 20 september med hälsofrämjande aktiviteter som föredrag/information, underhållning, erbjudanden, ”prova på” och mycket annat på olika platser i kommunen, där delaktighet och social samvaro främjas.

Under veckan kommer de olika hälsovalsenheterna som finns i kommunen att medverka, den ena har ett föredrag på måndagen på Trivselpunkten och tisdagen i Hjärup. Den andra hälsovalsenheten har informationsbord och utställning på torsdagen. Det ordnas även en grillkväll med musik till en kostnad på 150 kr. För denna krävs anmälan senast 11 september. Bland övriga aktiviteter finns exempelvis möjlighet att ”Prova på stolyoga”, lyssna på ett föredrag om Sydafrika och ett föredrag om vilket stöd du kan få i hemmet efter till exempel sjukhusbesök. Detta och mer därtill kan du läsa i Program Seniorvecka 2019 som finns på Medborgarkontoret och Trivselpunkten. Det finns ett specifikt Program Seniorveckan 2019 Hjärup

Vissa förändringar kan ske och dessa kan ni läsa om på anslagstavlan på Trivselpunkten. Är du intresserad av att medverka i Seniorveckan nästa år eller om du har frågor om Seniorveckan, hör av dig till Trivselpunkten, Pilegården, Torget 7, Ring 046-25 12 99 eller mejla till trivselpunkten@staffanstorp.se