Förtydligande om tiggeriförbud

Rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

Med anledning av att många invånare hört av sig i frågan kring tiggeriförbud vill Staffanstorps kommun klargöra vad som gäller.

Sedan den 3 april gäller ett tiggeriförbud i kommunens lokala ordningsföreskrifter efter beslut i kommunfullmäktige. Kommunen och polisens bedömning är att det ledde till ett minskat tiggeri.

Den senaste tiden har fler invånare kontakta kommunen om att tiggeriet återkommit på några platser. Staffanstorps kommun vill förtydliga att detta är en polisiär fråga. En överträdelse av de lokala ordningsföreskrifterna är förenat med böter enligt 3 kap. 22 § andra stycket ordningslagen.

Vi har meddelat och för en ständig dialog med polisen som är ansvariga att ordningslagen följs. Om du ser att någon bryter mot ordningsföreskrifterna kontakta polisen, som du når på telefonnummer 114 14.

Här kan du läsa mer om kommunens lokala ordningsföreskrifter.

Lämna en kommentar

När du väljer att kommentera så godkänner du våra riktlinjer för kommentarer och du ger ditt samtycke (enligt dataskyddsförordningen) till att kommunen behandlar dina personuppgifter.

En kommentar till Förtydligande om tiggeriförbud

  1. Sitter utanför City Gross varje dag igen och byter taktig mellan varven geom att sälja tidningar som han annars sitter på.
    Det var så skönt den korta tiden dom var borta härifrån. //Christer