Förtydligande om tiggeriförbud

Rådhuset. Foto: Staffanstorps kommun

Med anledning av att många invånare hört av sig i frågan kring tiggeriförbud vill Staffanstorps kommun klargöra vad som gäller.

Sedan den 3 april gäller ett tiggeriförbud i kommunens lokala ordningsföreskrifter efter beslut i kommunfullmäktige. Kommunen och polisens bedömning är att det ledde till ett minskat tiggeri.

Den senaste tiden har fler invånare kontakta kommunen om att tiggeriet återkommit på några platser. Staffanstorps kommun vill förtydliga att detta är en polisiär fråga. En överträdelse av de lokala ordningsföreskrifterna är förenat med böter enligt 3 kap. 22 § andra stycket ordningslagen.

Vi har meddelat och för en ständig dialog med polisen som är ansvariga att ordningslagen följs. Om du ser att någon bryter mot ordningsföreskrifterna kontakta polisen, som du når på telefonnummer 114 14.

Här kan du läsa mer om kommunens lokala ordningsföreskrifter.